Så får du dina fönster skinande rena

Så får du dina fönster skinande rena
14/09/2021 drift@bueno.se
fönsterputsning

Först och främst, vi vet att fönsterputsning är vansinnigt trist. Så innan du sitter igång rekommenderar vi att du förbereder en bra låtlista eller hittar en spännande podcast.

När det kommer till själv fönsterputsningen så är riktlinjerna att du tvättar de utvändigt varannan månad. Invändigt räcker det med två gånger per år.

Hur går man då tillväga för att få sina fönster skinande rena? Börja med rätt utrustning och material. Riktiga fönsterputsare använder nästan aldrig fönsterputsmedel. Använd istället diskmedel och vatten. Det går också bra att använda lite spolglans. Är det kraftig beläggning kan du även hälla i någon matsked ättika.

 

Du behöver även en tvättsvamp eller disktrasa och en torr trasa som inte luddar (undvik hushållspapper av denna anledning). Och kanske det viktigaste av allt, fönsterskrapan. Riktlinjen är att en bra fönsterskrapa ska kosta motsvarande 1 % av hushållets gemensamma inkomst. Eller det kanske var en överdrift. Men undvik det billigaste skräpet.

Det här är fönsterputsning:

  1. Blöt ner trasan eller svampen med ditt egenblandade rengöringsmedel och börja tvätt fönstret. Du kan behöva gnugga lite på vissa fläckar.
  2. Ta fram din. Nya fönsterskrapa och dra den uppifrån och ner så fönstret blir torrt och alla ränder försvinner.
  3. Tvätta av fönsterskrapan efter varje drag för att undvika fula ränder.
  4. Torka kanterna på fönstret med din luddfria trasa.
  5. Glöm inte att putsa handtagen och fönsterbrädan.