Putsa fönster själv – tips & husmorsknep

fönsterputsning

Att putsa fönster är en uppgift som många av oss tar på sig själva, antingen för att spara pengar eller för att det är en tillfredsställande aktivitet (speciellt när man ser resultatet!).

Men för att göra det på ett effektivt sätt och få bästa möjliga resultat finns det några tips att ta hänsyn till. I vår text om att putsa fönster själv hittar du de bästa tipsen för att lyckas!

Putsa fönster själv – 5 tips

1. Använd rätt verktyg

För att få bästa möjliga resultat är det viktigt att använda rätt verktyg. Investera i en bra fönsterputsare, mikrofiberduk och fönsterputsmedel för att få bästa möjliga resultat.

2. Putsa på en molnig dag

Att putsa fönster på en solig dag kan leda till att fönsterputsmedlet torkar för snabbt och lämnar fläckar. Istället, välj en molnig dag för att få bästa möjliga resultat.

3. Använd rätt teknik

För att få bästa möjliga resultat är det viktigt att använda rätt teknik. Börja från toppen av fönstret och arbeta dig neråt. Använd en ”S” formad rörelse för att rengöra hela fönstret.

4. Rengör verktygen ordentligt

Efter användning, rengör verktygen ordentligt för att säkerställa att de är redo för nästa gång du behöver putsa fönster.

5. Använd tidningspapper

Ett husmorsknep för att få ett extra fint resultat är att använda tidningspapper istället för en mikrofiberduk. Tidningspapper är utmärkt för att ta bort kvarvarande fläckar och ge en extra glansig finish.

Göra eget medel för fönsterputs – 5 husmorsknep

1. Vinäger och vatten

Blanda lika delar vinäger och vatten i en sprayflaska för att skapa ett naturligt fönsterputsmedel.

2. Tandkräm

En liten mängd tandkräm kan användas för att ta bort envisa fläckar på fönstren.

3. Citronsaft

Blanda citronsaft och vatten för att skapa ett väldoftande och effektiv fönsterputsmedel.

4. Majsmjöl

Blanda majsmjöl och vatten för att skapa en pasta som kan användas för att ta bort envisa fläckar på fönstren.

5. Svart te

Svagt svart te kan användas för att rengöra och ge glans till fönstren. Det kanske låter kontraproduktivt – men det funkar!

Utrustning för att putsa fönster –  microfiberduk & skrapa

1. Fönsterskrapa

En fönsterskrapa är ett oumbärligt verktyg när det gäller att putsa fönster. Det hjälper till att skrapa bort smuts och vatten från fönster utan att lämna ränder eller fläckar.

2. Mikrofiberduk

Mikrofiberdukar är utmärkta för att torka av fönster efter att du har använt fönsterskrapan. De är mjuka och absorberar mycket vatten, vilket gör dem idealiska för att ta bort kvarvarande fukt och smuts från fönstret.

3. Tvättsvamp

En tvättsvamp är bra för att applicera fönsterputsmedel på fönstret och för att rengöra svåråtkomliga områden. En mjuk tvättsvamp är särskilt lämplig för att undvika repor eller skador på fönsterglaset.

4. Fönsterputsmedel

För att få bästa möjliga resultat när du putsar fönster är det viktigt att använda rätt fönsterputsmedel. Det finns många olika typer av fönsterputsmedel på marknaden, men du kan också göra ett eget medel med hjälp av våra husmorsknep.

5. En hink (gärna stor)

En hink kan vara användbar när du ska putsa fönster eftersom det gör det enklare att ha allt ditt utrustning och material på en plats. En stor hink är också användbar för att skölja tvättsvampen och fönsterskrapan mellan användningarna.

Ta hjälp med fönsterputs – 5 fördelar

1. Tidseffektivt

Att anlita en professionell fönsterputsare sparar tid och gör att du kan fokusera på annat. På Hello Clean putsar vi dina fönster snabbt och effektivt, vilket resulterar i ett billigt pris.

2. Erfarenhet och expertis

En professionell fönsterputsare har erfarenhet och expertis för att få bästa möjliga resultat. Alla fönsterputsare på Hello Clean är utbildade och har lång erfarenhet av att putsa fönster.

3. Rätt verktyg och utrustning

En professionell fönsterputsare har rätt verktyg och utrustning för att kunna utföra arbetet på ett effektivt sätt och uppnå ett optimalt resultat. Du är alltid garanterad ett glasklart resultat!

4. Säkerhet vid höga höjder

Att putsa fönster på höga höjder kan vara farligt och kräver kunskap och utrustning för att göra det på ett säkert sätt. En professionell fönsterputsare har utbildning och utrustning för att kunna utföra arbetet på ett säkert sätt.

5. Högsta kvalitet på resultatet

En professionell fönsterputsare kommer att leverera högsta kvalitet på arbetet och se till att dina fönster ser ut som nya igen. Detta kan vara särskilt viktigt om du har stora eller svåra fönster som kräver extra omsorg. När du bokar fönsterputs med Hello Clean har du alltid 100% nöjd kund-garanti.

Har du läst vår text om förstår du säkert att det är fullt möjligt att putsa fönster själv och att det finns husmorsknep för att göra eget medel för fönsterputs. Men att anlita en professionell fönsterputsare kan vara fördelaktigt på flera sätt. Det är tidseffektivt, ger ett fantastiskt resultat och garanterar säkerhet när det gäller arbete på höga höjder. Så om du vill ha fönster som ser ut som nya, och samtidigt spara tid och energi, kan det vara en god idé att boka en professionell fönsterputsare från oss på Hello Clean.

Bli uppringd & boka städning

Vår kundservice är redo att hjälpa dig boka hemstädning. Fyll i ditt telefonnummer så ringer vi upp dig.

    Behöver du hjälp med städning?