Sälja mitt städbolag

Går du i tankarna om att sälja ditt städbolag?

Har du för avsikt att sälja din städfirma kanske Hello Clean skulle vara en bra köpare. Till oss kan du med gott samvete lämna över ditt livsverk och få en bra ersättning för bolaget du byggt upp.

Oavsett om du vill sälja ett städbolag med 20 Mkr i omsättning, eller om du driver enskild firma med ett 20 tal kunder kan vi tänka oss att ta vid. Vi har jobbat med olika tjänster i hemmet sedan 2004 och har en ambition att vara bäst i klassen. God service till våra kunder och schyssta villkor för våra anställda är A och O för oss.

Hello Clean – en del av något större

Hello Clean är en del av tjänstekoncernen Familjo tillsammans med Studybuddy, My Academy och Hey Kiddo. Genom dessa bolag levererar vi läxhjälp och barnpassning. Hello Clean startades hösten 2021 och har på kort tid blivit ett av de mest populära städbolagen i Stockholmsregionen. Nu tittar vi på att expandera över hela Sverige. Vår huvudfokus i Hello Clean är återkommande hemstädning men vi hjälper även företag och bostadsrättsföreningar.

Vi är intresserade av tilläggsförvärv i Stockholm, men vi är också intresserade av förvärv i nya städer för att få en fot in på marknaden.

Nyhet: Den 01 September 2023 förvärvade vi Skina Städservice i Västerås

Vi är intresserade av bolag med:

Kontakta vår VD, Max Gärdin vid intresse:

Förvärvade städbolag

salja-stadbolag
Ett glatt gäng firar affären. Från Vänster: Max Gärdin (VD), Soheil (Säljare av En Renare Vardag), Felicia Cederlund (COO) och Vilhelm Carlberg (CFO)

Såhär beskriver säljaren Soheil (Samuel) försäljningen:

”Efter 10 år i en och samma bransch så bestämde jag mig för att sälja bolaget. Jag fick hjälp av bolagsplatsen och fick många intressanta köpare. Jag valde 4 av dem och en av dem upplevdes mer intressant och seriös. Det var Hello Clean AB och Max Gärdin som vd i bolaget. Hela försäljningsprocessen gick smidigt och korrekt utfört. De höll vad de lovade från dag ett och vi fick tillsammans ta hand om alla mina företagskunder på det bästa möjliga sätt utan att påverka våra kunder. Jag önskar stort lycka till för Max och Hello Clean AB. En Renare Vardag har blivit en del av en stor koncern som kommer att följa sin resa med duktiga anställda. Tack för den tiden som jag var vd i En Renare vardag och lämna allt ansvar till Max Gärdin. Stort lycka till!”
Soheil Sohrabi
f.d. En Renare Vardag, Januari 2024
 • Företag: En Renare Vardag
 • År: 2024
 • Plats: Stockholm

I Oktober 2023 dök det upp en annons på Bolagsplatsen. Vi bad om mer uppgifter och blev snart sammanlänkade med Soheil på En Renare Vardag.

Vid förvärvet bestod bolaget av 8 riktigt duktiga städare och kundstocken innefattade drygt 100 aktiva kunder. Både privatpersoner och företag. 

Soheil grundade bolaget 2011 och vid pandemin 2020 uppgick omsättningen till 6,7 Mkr. En fantastisk resa och stor bedrift! 

Soheil kunde efter många års slit ta ett steg tillbaka och låta duktiga medarbetare driva bolaget vidare. I samband med pandemin tappade man dock kunder och sen slutade även arbetsledaren, vilket gjorde att Soheil fick ta över driften igen. Omsättningen kom aldrig tillbaka och orken fanns inte heller att fortsätta själv. Då började tankarna på ett liv utomlands och på att sälja livsverket. 

Det första mötet mellan Soheil och Hello Cleans VD Max skedde under november på Hello Cleans kontor. 

”Vi fattade direkt tycke för varandra och det var tydligt att båda bolagen haft ett stort fokus på nöjda medarbetare och kvalité i utförandet” säger Max. 

Efter några veckors finansiell DD och många fler möten kom vi överens och vi skrev på ett köpeavtal strax innan jul. 

Den 01 januari tillträdde Hello Clean som nya ägare och alla anställda fick komma in och träffa sin nya bemanningschef på Hello Clean. Det fanns ett par önskemål om att jobba mer/närmare hemmet/osv och vi kunde direkt ändra personalens schema till det bättre eftersom vi hade en större kundbas. De första två veckorna efter förvärvet drevs En Renare Vardag vidare som fristående bolag och den 15 januari tog Hello Clean över driften. Soheil jobbade kvar en månad som anställd i Hello Clean för att säkerställa att övergången blev smidig och perioden var riktigt lärorik för oss på Hello Clean.

Nu tackar vi Soheil för hans tid på Hello Clean och för det fantastiskt fina bolag han byggt upp. Vi lovar att förvalta det väl!

Skina-stadbolag
Från vänster, Päivi Wallin (säljare), Max Gärdin (CEO) och Felicia Cederlund (COO) på Hello Cleans nya huvudkontor på Södermalm

Såhär beskriver säljaren Päivi försäljningen:

”För mig var det viktigt att den nya ägaren av mitt bolag skulle vara ansvarsfull, engagerad och pålitlig. Dessutom värdesatte jag att min personal skulle få det bra under en ny ledning. VD:n Max Gärdin med sitt team på Hello Clean har övertygat mig på alla punkter. Själva försäljningsprocessen var smidig och sköttes professionellt. Jag är stolt över att det är just Hello Clean som fortsätter att utveckla företaget som jag har byggt upp och önskar er all lycka i framtiden!”
Päivi Wallin
f.d. Ägare Skina Städservice AB, Juni 2023
 • Företag: Skina Städservice
 • År: 2023
 • Plats: Västerås

Skina blev vårt första förvärv utanför Stockholm och vi är superglada att det blev just Skina. Dialogen inleddes via email i april och snart åkte Hello Cleans VD till Västerås för att träffa Skinas VD och ägare Päivi.

Mötet kändes bra och vi blev imponerade av den verksamhet som Päivi byggt upp, med hög kvalité och nöjda kunder. I juni skrevs köpeavtal av och i september tillträdde Hello Clean som nya ägare.

Verksamheten bestod av drygt 30 kunder, en blandning mellan privatkunder och företag. Arbetsledaren Linda hade redan innan försäljningen tagit över planering och ledning av teamet som består av fyra städare. Eftersom Västerås var en ny stad för Hello Clean var det en förutsättning för förvärvet att det skulle finnas en riktigt bra arbetsledare på plats och Linda tickade alla boxar.

I skrivande stund, tre månader efter förvärvet drivs Skina fortfarande framgångsrikt vidare som ett friståendebolag. Samarbetet har redan genererat flertalet nya kunder för Skina och verksamheten kommer fusioneras in i Hello Clean under 2024.

salj-ditt-stadbolag
Från vänster, Margareta (säljare), Max Gärdin (CEO) och Julia Rudels (bemanningschef).

Såhär beskriver Margareta försäljningen

”Jag kan varmt rekommendera Hello Clean till alla företagare som funderar på att på ett smart och smidigt sätt avsluta med sin (städ)verksamhet. Hello Clean är kompetenta, lyhörda och flexibla, professionella genom alla faser av överlåtelse. Ett stort tack till VD:n Max för ett fint samarbete under hela processen”
Margareta
Primfaktor Städ AB, Januari 2023
 • Företag: Primfaktor Städ AB
 • År: 2023
 • Plats: Stockholm

Samtal mellan Primfaktor och Hello Clean inleddes i augusti 2022 och i januari 2023 förvärvade Hello Clean Inkråmet från Primfaktor städ, bestående av 5 anställda städare, samt 70 kunder. Margareta hade drivit bolaget i många år och det började bli dags att tänka på pensionen. De anställda tillfrågades först om de ville starta egna bolag och behålla sina kunder, men intresset var svalt. Flera av de anställda städarna hade jobbat för Margareta i 10-15 år och för Margareta var det viktigt att personalen skulle få en trygg arbetsgivare som verkligen bryr sig om sina anställda. Max (VD på Hello Clean) och Margareta träffades kontinuerligt under hösten och Margareta fick även lära känna Kristin (Verksamhetschef) och Julia (Client Manager & Arbetsledare). Det blev många koppar kaffe och mycket mysigt städ-prat om vilka kunder som kände varandra, vilka städare de olika kunderna jobbat med och hur man maximerar schemat för personalen. För Margareta var det smidigast att behålla bolaget, så Hello Clean köpte endast inkråmet. Avtal skrevs i januari 2023 och i februari tillträdde Hello Clean. Övergången upplevdes smidig av både anställda och kunder och Hello Clean ser fram emot att förvalta den fina verksamhet som Margareta och Primfaktor städ byggt upp!

Från vänster, Martina Rehbinder (säljare), Kristin Richter (Head of Operations Hello Clean) och Max Gärdin (CEO).

Såhär beskriver Martina försäljningen:

”När jag hade bestämt mig för att sälja företaget kom jag i kontakt med Hello Clean och tyckte att det kändes riktigt bra. Det som jag uppskattade är den omvårdande inställningen som Hello Clean har till sin personal och att de hade en infrastruktur via sina andra bolag som skulle göra det möjligt för dom att ta över ett bolag av den här storleken. Själva köpprocessen gick snabbt och smidigt och vi hade en bra dialog kring avtal, pris och överlämningen. Även om det känns vemodigt att släppa ett företag som jag levt med i så många år, så känns det bra att det är Hello Clean som tar över!”
Martina Rehbinder
f.d. Ägare Barnfamiljshjälparna Sverige AB, November 2022
 • Företag: Barnfamiljshjälparna
 • År: 2022
 • Plats: Stockholm

I november 2022 köpte Hello Clean upp städföretaget Barnfamiljshjälparna. Bolaget var aktivt i Stockholm och bestod av 120 kunder med återkommande hemstäd, samt 9 anställda städare. I detta fall föredrog säljaren att sälja hela företaget, snarare än bara inkråmet. Kontakt etablerades i september. I oktober skrevs ett försäljningsavtal och den 01 november tillträdde Hello Clean Barnfamiljshjälparna. Säljaren, Martina, som drivit bolaget under många år anställdes i Hello Clean oktober-december för att hjälpa till med övergången och i januari fusionerades Barnfamiljshjälparna in i Hello Clean. Hela processen var mycket smidig och både personal och kunder har kännt sig väl omhändertagna

FAQ - Sälja städfirma

Ja det kan du. Som anställd slipper du all admin och kan fokusera på dina kunder. Vi erbjuder schyssta villkor för alla anställda, med betald semester och restid mellan kunder. Kommer du till oss med befintliga kunder kan du behålla dem och vi kan addera nya kunder till dit schema om du vill. Vi erbjuder dig dessutom 5000 kr per veckokund du tar med dig. 

Vi värdesätter den erfarenhet du besitter och ser gärna att du finns kvar. Antingen under en övergångsperiod, eller längre om du föredrar det. 

Ja vi kan tänka oss att ta över kundstockar och anställda, men vi kan också förvärva hela bolaget.

Vi betalar marknadsmässiga multiplar på vinst/omsättning och tar hänsyn till dina speciella omständigheter. Utgångspunkten är ca 4ggr EBIT, exkluderat för kassa/skuld, men vi vet att lönsamhet inte alltid prioriteras i mindre bolag och vi kan därför betala bra för ditt bolag även fast det idag inte är lönsamt.  

Behöver du hjälp med städning?