Sälja mitt städbolag

Går du i tankarna om att sälja ditt städbolag?

Har du för avsikt att sälja din städfirma kanske Hello Clean skulle vara en bra köpare. Till oss kan du med gott samvete lämna över ditt livsverk och få en bra ersättning för bolaget du byggt upp.

Oavsett om du vill sälja ett städbolag med 20 Mkr i omsättning, eller om du driver enskild firma med ett 20 tal kunder kan vi tänka oss att ta vid.
Vi har jobbat med olika tjänster i hemmet sedan 2004 och har en ambition att vara bäst i klassen. God service till våra kunder och schyssta villkor för våra anställda är A och O för oss.

Hello Clean – en del av något större

Hello Clean är en del av tjänstekoncernen Familjo tillsammans med Studybuddy, My Academy och Hey Kiddo. Genom dessa bolag levererar vi läxhjälp och barnpassning. Hello Clean startades hösten 2021 och har på kort tid blivit ett av de mest populära städbolagen i Stockholmsregionen. Nu tittar vi på att expandera över hela Sverige. Vår huvudfokus i Hello Clean är återkommande hemstädning men vi hjälper även företag och bostadsrättsföreningar.

Vi är intresserade av tilläggsförvärv i Stockholm, men vi är också intresserade av förvärv i nya städer för att få en fot in på marknaden.

Nyhet: Den 01 September 2023 förvärvade vi Skina Städservice i Västerås

Vi är intresserade av bolag med:

 • Hög kvalité i utförandet och gott rykte
 • Långsiktig städpersonal
 • Återkommande veckostäd

Kontakta vår VD, Max Gärdin vid intresse 
max@familjo.se

Förvärvade städbolag

salj-ditt-stadbolag

Från vänster: Margareta (säljare av Primfaktor städ), Max (VD Hello Clean), Julia (Client Manager och Arbetsledare Hello Clean)

Såhär beskriver Margareta försäljningen

”Jag kan varmt rekommendera Hello Clean till alla företagare som funderar på att på ett smart och smidigt sätt avsluta med sin (städ)verksamhet. Hello Clean är kompetenta, lyhörda och flexibla, professionella genom alla faser av överlåtelse. Ett stort tack till VD:n Max för ett fint samarbete under hela processen”

Margareta                                                                                                           Primfaktor Städ AB

Mer information

 • Företag: Primfaktor Städ AB
 • År: 2023
 • Plats: Stockholm

Samtal mellan Primfaktor och Hello Clean inleddes i augusti 2022 och i januari 2023 förvärvade Hello Clean Inkråmet från Primfaktor städ, bestående av 5 anställda städare, samt 70 kunder.

Margareta hade drivit bolaget i många år och det började bli dags att tänka på pensionen. De anställda tillfrågades först om de ville starta egna bolag och behålla sina kunder, men intresset var svalt. Flera av de anställda städarna hade jobbat för Margareta i 10-15 år och för Margareta var det viktigt att personalen skulle få en trygg arbetsgivare som verkligen bryr sig om sina anställda.

Max (VD på Hello Clean) och Margareta träffades kontinuerligt under hösten och Margareta fick även lära känna Kristin (Verksamhetschef) och Julia (Client Manager & Arbetsledare). Det blev många koppar kaffe och mycket mysigt städ-prat om vilka kunder som kände varandra, vilka städare de olika kunderna jobbat med och hur man maximerar schemat för personalen.

För Margareta var det smidigast att behålla bolaget, så Hello Clean köpte endast inkråmet. Avtal skrevs i januari 2023 och i februari tillträdde Hello Clean. Övergången upplevdes smidig av både anställda och kunder och Hello Clean ser fram emot att förvalta den fina verksamhet som Margareta och Primfaktor städ byggt upp!

Från vänster, Martina Rehbinder (säljare av Barnfamiljshjälparna), Kristin Richter (Verksamhetschef Hello Clean), Max Gärdin (VD, Hello Clean)

Såhär beskriver Martina försäljningen:

”När jag hade bestämt mig för att sälja företaget kom jag i kontakt med Hello Clean och tyckte att det kändes riktigt bra. Det som jag uppskattade är den omvårdande inställningen som Hello Clean har till sin personal och att de hade en infrastruktur via sina andra bolag som skulle göra det möjligt för dom att ta över ett bolag av den här storleken. Själva köpprocessen gick snabbt och smidigt och vi hade en bra dialog kring avtal, pris och överlämningen. Även om det känns vemodigt att släppa ett företag som jag levt med i så många år, så känns det bra att det är Hello Clean som tar över!”

Martina Rehbinder
f.d. Ägare Barnfamiljshjälparna Sverige AB

Mer information

 • Företag: Barnfamiljshjälparna
 • År: 2022
 • Plats: Stockholm

I november 2022 köpte Hello Clean upp städföretaget Barnfamiljshjälparna. Bolaget var aktivt i Stockholm och bestod av 120 kunder med återkommande hemstäd, samt 9 anställda städare. I detta fall föredrog säljaren att sälja hela företaget, snarare än bara inkråmet. Kontakt etablerades i september. I oktober skrevs ett försäljningsavtal och den 01 november tillträdde Hello Clean Barnfamiljshjälparna.

Säljaren, Martina, som drivit bolaget under många år anställdes i Hello Clean oktober-december för att hjälpa till med övergången och i januari fusionerades Barnfamiljshjälparna in i Hello Clean. Hela processen var mycket smidig och både personal och kunder har kännt sig väl omhändertagna

FAQ – Sälja städfirma

Sälja städfirma

 • Jag driver enskild städfirma med egna kunder, kan jag börja jobba hos er?

  Ja det kan du. Som anställd slipper du all admin och kan fokusera på dina kunder. Vi erbjuder schyssta villkor för alla anställda, med betald semester och restid mellan kunder. Kommer du till oss med befintliga kunder kan du behålla dem och vi kan addera nya kunder till dit schema om du vill. Vi erbjuder dig dessutom 5000 kr per veckokund du tar med dig. 

 • Vad händer med min anställning om jag säljer?

  Vi värdesätter den erfarenhet du besitter och ser gärna att du finns kvar. Antingen under en övergångsperiod, eller längre om du föredrar det.  

   

 • Förvärvar ni inkråm och kundstockar? 

  Ja vi kan tänka oss att ta över kundstockar och anställda, men vi kan också förvärva hela bolaget.

 • Vad är mitt städföretag värt?

  Vi betalar marknadsmässiga multiplar på vinst/omsättning och tar hänsyn till dina speciella omständigheter. Utgångspunkten är ca 4ggr EBIT, exkluderat för kassa/skuld, men vi vet att lönsamhet inte alltid prioriteras i mindre bolag och vi kan därför betala bra för ditt bolag även fast det idag inte är lönsamt.