FAQ om hemstädning

Här kommer några vanliga frågor och svar om hemstädning och städhjälp.

Våra kollegor som jobbar med städhjälp har en grundlista över vad som ingår i en vanlig hemstädning. Läs mer om ordinarie hemstädning.

Som du säkert vet så får du göra RUT-avdrag på hemstädning. Det gäller oavsett om du äger din bostad eller inte. Du får göra avdrag på 50 procent av arbetskostnaden, och för 75 000 kr per person/år.

För att kunna göra RUT-avdrag så måste städfirman ha en F-skatt eller A-skatt från Sverige och företaget får inte vara en enskild firma.

Vi på Hello Clean städhjälp har lång erfarenhet av att administrera RUT-avdraget. Du som kund behöver inte göra något och avdraget kommer ske direkt på din faktura.

I princip samma sak. Städhjälp kan dock även innefatta företag. Vi på Hello Clean hjälper både privatpersoner och företag med städhjälp.

Vår personal kommer från hela världen, inklusive Sverige. Gemensamt för alla är att de har schysta villkor.

Nej, vi har ingen bindningstid på städhjälpen. Du kan till exempel pausa din städhjälp under semestern.

Nej. Tack vare våra konkurrenskraftiga priser och RUT-avdraget så är städning tillgängligt för de flesta. Vi har kunder som bor i stora dyra hus men även folk i 20-årsåldern som bor i mindre hyresrätter.

I största möjliga mån så försöker vi använda samma städare om ni har kontinuerlig hemstädning.

Absolut går det bra att vara hemma under städhjälpen. Det är dock inget krav. Du väljer helt och hållet själv.

Du kan använda vår kalkylator för att ta reda på hur lång tid er hemstädning kommer att ta. Den brukar stämma ganska bra men det finns självklart undantag.

Vid din första bokning av hemstädning så får du berätta om ditt boende och dina förväntningar. Efter första städningen så kommer vi återkoppla till dig för att se om du är nöjd och vill fortsätta med kontinuerlig städhjälp.

Behöver du hjälp med städning?