Släng inte ditt kaffesump – detta kan du göra istället

Kaffesump

Kaffesump i städning är kanske inte det självklara husmorstipset. Men faktum är att denna bruna massa kan komma till en massa användning i samband med hemstädning.

Har du till exempel smutsiga stekpannor eller kastrull så kan du få den skinande ren med lite kaffesump. Gnid helt enkelt in sumpen på en trasa och gnid den smutsiga pannan till du uppnått önskat resultat.

Du kan även använda kaffesumpen till att ta bort odörer från kylskåpet. Ställ helt enkelt in en burk med torkad kaffesump längt ner i kylen – det kan göra underverk. Samma process kan förstås även tillämpas på skafferier eller varför inte i en väl använd begagnad bil.

Insekter på koffein

Brukar du se sniglar och insekter konversera med varandra över en rykande het cappuccino? Inte? Vilken tur. Det hade kunnat bero att du doftat lite väl länge på det där billiga rengöringsmedlet längst in i städskåpet. Men framförallt beror det på att småkryp inte tål koffein. Därför är kaffesump ett utmärkt och miljövänligt alternativ till insektsgift. Sprid ut det i rabatten eller i balkonglådan och håll de små inkräktarna på avstånd.

Och förträffligheten med kaffe stannar inte där. Visste du att kaffe sänker ph-värden och har delvis samma effekt som gödsel?

Bli uppringd & boka städning

Vår kundservice är redo att hjälpa dig boka hemstädning. Fyll i ditt telefonnummer så ringer vi upp dig.

    Behöver du hjälp med städning?