Rengöra tvättmaskin – få bort dålig lukt i tvättmaskinen

En ren tvättmaskin

Att få bort dålig lukt från tvättmaskinen kan vara en utmaning. Bakterier, mögel och smuts kan byggas upp över tid, vilket kan orsaka dålig lukt.

Få bort dålig lukt i tvättmaskin – 4 tips

Här är fyra effektiva tips på hur du får bort dålig lukt från din tvättmaskin:

 1. Kör en varm tvättcykel med vitvinsvinäger: Genom att köra en tom tvättcykel på högsta temperatur med en halv till en hel kopp vitvinsvinäger istället för tvättmedel kan du lösa upp smuts och bakterier som orsakar dålig lukt.
 2. Använd bikarbonat: Strö lite bikarbonat i tvättmaskinen innan du startar en tvättcykel för att neutralisera dålig lukt. Bikarbonat fungerar som en naturlig deodorant och hjälper till att eliminera lukt.
 3. Rengör tvättmaskinen: Rengör tvättmaskinen regelbundet genom att ta ut tvättmedelsfacket och skölj det i varmt vatten. Använd en trasa och varmt vatten för att rengöra tvättmaskinens insida och torka sedan torrt.
 4. Undvik fukt: Låt tvättmaskinens lucka stå öppen efter varje tvättcykel för att släppa ut fukt och undvika mögelbildning. Ta även ut kläderna ur torktumlaren så snart som möjligt för att undvika fukt.

Genom att följa dessa enkla steg kan du få en fräsch och luktfri tvättmaskin. Få dina kläder att dofta fräscht och rent igen med dessa effektiva tips för att ta bort dålig lukt i tvättmaskinen.

Rengöra tvättmaskin – 4 effektiva tips

Att hålla tvättmaskinen ren och fräsch är viktigt för att undvika dålig lukt och för att förlänga maskinens livslängd.

Här är fyra enkla steg för att rengöra din tvättmaskin:

 1. Rengör tvättmedelsfacket: Ta ut tvättmedelsfacket och skölj det i varmt vatten. Om det finns kvarvarande tvättmedel, använd en mjuk borste för att rengöra facket ordentligt. Torka sedan av det och sätt tillbaka det i tvättmaskinen.
 2. Kör en varm tvättcykel: Kör en tom tvättcykel på högsta möjliga temperatur med en halv till en hel kopp vitvinsvinäger istället för tvättmedel. Vinägern hjälper till att lösa upp smuts och bakterier som kan byggas upp i tvättmaskinen.
 3. Rengör tvättmaskinens insida: Använd en trasa och varmt vatten för att rengöra tvättmaskinens insida och torka sedan torrt. Se till att torka av alla ytor, inklusive gummitätningar och insidan av tvättmaskinens lucka.
 4. Rengör filtret: Kontrollera tvättmaskinens filter och rengör det om det är smutsigt. Ta bort filtret och skölj det i varmt vatten. Använd en mjuk borste om det behövs för att få bort eventuell smuts eller ludd.

Genom att följa dessa enkla steg regelbundet kan du hålla din tvättmaskin ren och fräsch, vilket kommer att bidra till att förlänga dess livslängd och säkerställa att dina kläder tvättas ordentligt varje gång. Rengör din tvättmaskin en gång i månaden för bästa resultat och för att förebygga dålig lukt och smutsuppsamling.

Tvätta miljövänligt med tvättmaskin

Att tvätta miljövänligt är enkelt och kan bidra till att minska din klimatpåverkan.

Här är några tips för att tvätta mer miljövänligt med din tvättmaskin:

 1. Använd ett miljövänligt tvättmedel: Byt ut ditt vanliga tvättmedel mot ett miljövänligt alternativ som är biologiskt nedbrytbart och innehåller naturliga ingredienser. Detta hjälper till att minska din klimatpåverkan och är bättre för din hälsa.
 2. Tvätta vid lägre temperaturer: Genom att tvätta vid lägre temperaturer sparar du energi och minskar din klimatpåverkan. De flesta moderna tvättmaskiner har en lågtemperaturfunktion som är effektiv för att tvätta kläder vid 30 grader Celsius.
 3. Fyll tvättmaskinen helt: Fyll tvättmaskinen helt för att maximera dess effektivitet och minska antalet tvättcykler som krävs. Detta hjälper till att spara energi och vatten.
 4. Använd torkställning istället för torktumlare: Att torka dina kläder på en torkställning istället för i torktumlaren sparar inte bara energi utan kan också bidra till att förlänga dina kläders livslängd.
 5. Undvik sköljmedel: Sköljmedel kan innehålla kemikalier som inte är bra för miljön. Använd istället en liten mängd vinäger eller natron för att göra dina kläder mjuka och lukta gott.

Genom att följa dessa enkla steg kan du tvätta miljövänligt och minska din klimatpåverkan. Det är enkelt att göra små förändringar i din tvättvanor som kan göra en stor skillnad för vår planet och dess framtid.

Bli uppringd & boka städning

Vår kundservice är redo att hjälpa dig boka hemstädning. Fyll i ditt telefonnummer så ringer vi upp dig.

  Kontakta oss

   Behöver du hjälp med städning?